søndag, 23 september 2018 17:56

Radioriks Gjesehus: Osteparty!

Skrevet av 
I dag har vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen tatt en liten pause fra alt lammekjøttet vi har omgitt oss med de siste ukene. Riktig nok er det får-i-kål-dagen denne uken, men vi har valgt å finne fram litt nostalgi fra 60- og 70-tallet. Se for deg en studenthybel, stearinlys i tomme vinflasker med masse gammel stearin rent nedover og mye gulost, kjeks, rødvin og druer og selleristenger – for dem som hadde litt ekstra igjen på studielånet. Og ikke minst litt rocka musikk på høyttaleren. Ja, det er mye ost på bordet i dagens Gjestehus. I studenttiden stort sett av den billigste varianten. I dag har vi vært litt mer sofistikerte, og funnet fram til noe mer variasjon enn jeg husker fra studentlivet. Men i tillegg til alt dette, kommer vi etter hvert til å forflytte oss til Oslo og til det gamle Schougs bryggeri. Der har vi avtalt å møte Jon Berg, som har skrevet bok om blant annet baskisk mat og vin. Og vi har avtalt å møtes i Norges eneste baskiske restaurant – intet mindre! Tid: 52’55" (avsluttes med musikk).

Media

Ekstra informasjon